fbpx

BEWEGEND LEREN IS BELANGRIJK

Als leerkracht weet jij dat beweging voor leerlingen belangrijk is. Het verbetert de schoolprestaties en bevordert de sfeer in de klas. De positieve effecten van (goed) bewegen worden steeds meer erkend en bekend. Waarschijnlijk heb je al een legio voorbeelden van korte energizers of bewegingstussendoortjes die je kunt inzetten om aan de natuurlijke bewegingsdrang van jouw leerlingen te voldoen. 

Met de nieuwe Yogaletters gaan we nog een stapje verder. Kinderen leren met de Yogaletters niet alleen spelenderwijs het alfabet kennen: ze ontwikkelen ook belangrijke motorische vaardigheden, ontdekken verschillende leerstijlen én werken aan hun gevoel voor houding en beweging. 

YOGALETTERS – SPELENDERWIJS LEREN SPELLEN 

Veel yogahoudingen zijn vernoemd naar of lijken op dieren en objecten. Bij Kinderyoga leggen we hier nog meer nadruk op, zodat het makkelijk aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Zo ook met de Yogaletters: door de 26 letters van het alfabet te vertalen naar bestaande yogahoudingen, komt het alfabet nog meer tot leven en wordt het leuker om alle tekens te leren die je nodig hebt om woorden, zinnen en verhalen mee te maken. Het maakt de letters driedimensionaal, waardoor ze beter blijven hangen bij de kids. 

Je kunt de Yogaletters al vanaf groep 1 inzetten. Met het Spelboek erbij pas je de moeilijkheidsgraad per spel makkelijk aan naar het niveau van jouw klas! Je kunt het hiermee zelfs laten aansluiten bij de midden- en bovenbouw.

Het Yogaletter pakket kun je klassikaal, in kleine groepjes of tweetallen inzetten. De werkvormen in het Spelboek zijn gebaseerd op bestaande klassenspelletjes, zoals Levend Memory, Wie is het?, ‘Yogi zegt…’. Ook zitten er nieuwe activiteiten in die je helpen het spellen én spelen met de Yogaletters in te zetten.

HET MOOISTE CADEAU  VOOR JE KLAS

WAT LEREN KINDEREN MET YOGALETTERS?

Met het Yogaletter pakket zijn kinderen op een speelse manier bezig met letters, hun lijf en samenspel. Hierdoor bevordert hun: 

   Vestibulaire systeem: met de yogahoudingen ontwikkel je lichaamsbewustzijn, balans, spiegeling en kracht. Dit zijn belangrijke motorische onderdelen die leerlingen helpen bij de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel
    EN
     Proprioceptieve systeem: het gevoel voor houding en beweging, bewustzijn van het lichaam en de lichaamsdelen

   Doordat je de Yogaletters zowel via visuele, auditieve en kinesthetische leerstijlen aanbiedt, zijn leerlingen op verschillende (speelse) manieren met taal bezig. Tijdens het spelen benoem je, laat je zien en maken de kinderen de letters met hun eigen lichaam. Dit draagt bij aan hun mondelinge ontwikkeling, het leren luisteren en spreken. Ook mooi: het sluit aan bij spellingmethodes, letterherkenning en zelfs het lezen en schrijven van (korte) woorden. 

   WAT ZIT ER IN HET YOGALETTER PAKKET? 

   Het Yogaletters pakket is een digitaal DIY-pakket voor één klas. Je ontvangt de kaarten, poster en/of het spelboek in de mail. Je kunt ze dan zelf downloaden, printen en, als je wilt, lamineren. Hang de posters op in de klas en gebruik de kaarten tijdens de lessen!

   In het pakket vind je: 

   • 26 digitale kaarten op A6 formaat, waarop het alfabet in Yogahoudingen is uitgebeeld
   • Digitaal Spelboek met meer dan 20 leuke en educatieve letterspellen
   • Een uitprint-klare poster van de Yogaletters op 2x A3 formaat voor in de klas

   Je kunt de poster en letterkaarten zo vaak als nodig uitprinten.

   Wil je alleen de kaarten bestellen? Dat kan: voor €12,95 inclusief btw ontvang je de 26 Yogaletter kaarten in digitale vorm, zodat je ze zelf kunt downloaden en printen.
   LET OP: dit is een digitaal pakket. Je krijgt dus GEEN kaartenset, maar download- en printable kaarten in de mail! 
   ‘Ik heb een aantal weken geleden het yoga alfabet mogen introduceren in mijn kleuterklas, meteen enthousiaste kinderen die de letters wilde maken! We hebben gelijk de letter die ik toen net aangeboden had (de B) ook als yogahouding gedaan. De dagen daarna herhaald, ook de E toegevoegd die we daarvoor net geleerd hadden. Elke keer als we nu een nieuwe letter leren, leren we nu ook de yoga letter erbij.
   Bij jongste kleuters let ik nog niet op spiegeling van de houding, en zo lukt het iedereen goed om mee te doen.
   Zo zal ik volgend jaar oudste kleuters hebben die veel tot alle letters kennen en er ook mee kunnen spelen. Ik ben benieuwd hoe de spelletjes zullen gaan bij deze jonge kinderen! Ik heb er nu al zin in.
   Juf Wietske

   Groep 1 & 2, Dr. E. Boekman

   OVER ONLINE YOGA  JUF IN DE KLAS 

   Online Yoga Juf in de Klas maakt leuke, speelse video’s die jou als leerkracht helpen om meer focus, rust en belangrijke life-skills te integreren in je lessen. Ik ben Kim, de Online Yoga Juf. Mijn passie voor kinderyoga begon toen ik zag hoe rustig mijn zoontje werd van af en toe meedoen met mijn yogaoefeningen. Ik wil het liefst zoveel mogelijk kinderen bereiken met mijn yogalessen, omdat ik geloof dat het enorm goed voor ze is. Op een speelse manier leren ze dagelijkse prikkels te verwerken. Ze leren omgaan met stress en spanning, en uiteindelijk leren en ontwikkelen ze beter omdat ze toegang hebben tot hun eigen ‘aan- en uitknop’. 

    

   education

   is a living,

   breathing

   art form

   – Sally Haughey –