fbpx

HOE HOUD JE JE KLAS OP EEN ONTSPANNEN MANIER LANGER BIJ DE LES?

Wanneer je veel op je planning hebt, is het vervelend als de klas er niet “bij” is. Je hebt als leerkracht ongetwijfeld je eigen methoden om je klas bij de les te houden, maar die kosten je vaak veel voorbereidingstijd. Het liefst zou je kinderen met internaliserend en externaliserend gedrag een makkelijke uitlaatklep bieden, maar de planning laat dat niet altijd toe wanneer de behoefte er is. 

Herken je dit? Dan is de serie “Vriendelijkheid” van Online Yoga Juf in de Klas een echte uitkomst voor jou en je klas. In deze serie van 4 korte, speelse video’s maken jullie kennis met de positieve effecten van kinderyoga. De basis yogalessen en 12 losse oefeningen zijn zo opgebouwd dat ze goed aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen uit de onder-, en middenbouw. 

Je hoeft geen extra voorbereiding te doen, de leerlingen kunnen de oefeningen meteen meedoen – op hun stoel! Je hebt alleen toegang tot het internet en een (tv)scherm, digibord of iPad nodig. Je merkt meteen:

 

VOORDELEN VAN YOGA IN DE KLAS

Yoga heeft een rustgevend effect op kinderen en volwassenen. Het is dan ook een superfijne, laagdrempelige manier om jouw klas: 

 • te leren omgaan met prikkels, stress en spanning. 
 • meer focus en aandacht te geven, waardoor ze beter leren, ontwikkelen en presteren 
 • zonder teveel voorbereiding en op speelse manier te laten inchecken bij zichzelf en hoe ze zich voelen
 • op verschillende momenten en naar gelang het energieniveau weer bij de les te krijgen
 • zowel klassikaal als 1-op-1 kennis te laten maken met beweging, ademhaling en concentratieoefeningen

education

is a living,

breathing

art form

– Sally Haughey –

WAT HOUDT HET PROGRAMMA “VRIENDELIJKHEID” IN?

In het programma VRIENDELIJKHEID staat vriendelijkheid naar jezelf en anderen centraal. Ik geloof dat vriendelijkheid een klein gebaar is, waar de wereld steeds een beetje mooier van wordt. Je knapt onmiddellijk op van een stralende glimlach, een helpende hand, een luisterend oor of een eenvoudig ‘dankjewel’ – of je deze nu geeft of ontvangt. 

Vriendelijkheid begint bij jezelf. Dat is best een uitdaging in een wereld waarbij we onszelf steeds vergelijken met anderen. Dat kan helemaal niet: er is maar één jij, en die is helemaal perfect. 

In deze serie video’s leren de leerlingen vriendelijk te zijn naar zichzelf en naar anderen. Voor leerkrachten is het een ideale kennismaking met kinderyoga. Door de eenvoudige, compacte vorm kun je het in je klas uitproberen en kijken of het voor je werkt. Je krijgt bij dit programma: 

 • 4 thematische basis video’s met verschillende oefeningen voor beweging, ademhaling, visualisatie en concentratie. Deze basis video’s duren maximaal 7 minuten.
 • 8 video’s met losse oefeningenJe kunt ze dan ook als geheel afspelen, of ervoor kiezen om de losse oefeningen in te zetten naar gelang je planning en de behoefte van je leerlingen. 
 • Een werkboek met extra tips en oefeningen op het thema ‘vriendelijkheid’. 
 • Vijf opeenvolgende motivatie mails met inspiratie en verdieping.  
 • Bonus: e-book met 5 tips voor meer Zen momenten in de klas. 
 • Bonus: digitale Yogaletter poster

De online training kun je zo vaak terugkijken als je wilt, je hebt levenslange toegang en het is afspeelbaar op mobiele apparaten en TV.

Maak samen met je klas op een laagdrempelige en speelse manier kennis met yoga in de klas en de positieve effecten ervan.

Het programma kost (ipv 47,- euro) nu 27,- euro (excl 21% BTW)

De klas vond het in het begin nog spannend en moesten ze lachen, maar al gauw deden ze serieus mee. Ze gaven aan er rustig van te worden en voelden ook innerlijke rust. En op de vraag of ze dit vaker zouden willen doen: jaaa!

Juf Sarah

De groep is erg druk (jongensklas). De kinderen werden er rustiger van en waren daarna goed geconcentreerd. Ik vind het prettig om tussendoor een video aan te zetten en doe zelf mee. Ik merkte vooral dat het effect groter werd naarmate ik de video vaker inzette. De kinderen vonden het erg leuk en vooral het fantasie gedeelte sprak ze erg aan.

Juf Kim

HET MOOISTE CADEAU  VOOR JE KLAS

OVER ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Online Yoga Juf in de Klas maakt leuke, speelse video’s die jou als leerkracht helpen om meer focus, rust en belangrijke life-skills te integreren in je lessen. Ik ben Kim, de Online Yoga Juf. Mijn passie voor kinderyoga begon toen ik zag hoe rustig mijn zoontje werd van af en toe meedoen met mijn yogaoefeningen. Ik wil het liefst zoveel mogelijk kinderen bereiken met mijn yogalessen, omdat ik geloof dat het enorm goed voor ze is. Op een speelse manier leren ze dagelijkse prikkels te verwerken. Ze leren omgaan met stress en spanning, en uiteindelijk leren en ontwikkelen ze beter omdat ze toegang hebben tot hun eigen ‘aan- en uitknop’. 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel tijd gaat het mij kosten?

Een basis video duurt +/- 7 minuten. En de losse oefeningen tussen de 2 en 4 minuten. Jouw tijdsinvestering is dus volledig afhankelijk van hoeveel keer per week je van plan bent de oefeningen in te zetten en welk beoogd effect je ermee wilt behalen. Hoe meer de kinderen bekend zijn met de oefeningen, hoe groter het effect zal zijn. Je ontvangt daarnaast een werkboek met inspiratie en oefeningen waarmee je het thema naar eigen invulling kunt verdiepen.

Bij welke kerndoelen vindt kinderyoga aansluiting?

De lessen vinden aansluiting bij de verschillende kerndoelen van het Primair onderwijs; taalbeschouwing (12), mens en samenleving (34, 37 en 39) en bewegingsonderwijs (57 en 58).

Wat heb ik hiervoor nodig?

Na aankoop ontvang je zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur toegang tot de online omgeving met de online training. 

Hoe kan ik mee doen met het programma?

Het succes van dit programma heeft ook alles te maken met jouw inzet en toewijding. Het helpt wanneer je dit aan het begin van het nieuwe schooljaar in jouw cyclus opneemt en inzet als ‘groeps proces’ om op te laden. Wanneer jij uitdraagt aan jouw klas dat dit de werkvorm is om samen ‘op te laden’, samen ‘Zen’ te worden, nemen leerlingen dat van je aan. Ookal is het misschien ‘anders’ dan dat ze gewend zijn.

Ik weet niet of mijn klas wel 'geschikt' is voor kinderyoga?

Het enige wat je nodig hebt om de video’s te kunnen afspelen is toegang tot internet  en een (tv-)scherm, digi-board of iPad. Afhankelijk of je het klassikaal of 1 op 1 wenst in te zetten.

Ben je bekend met het Persoonlijk Opleidings Budget voor leerkrachten?

Werk je in het primair onderwijs? Dan heb je recht op twee uur per week individuele professionele ontwikkeling bij een voltijdbaan. Deze tijd staat los van teamscholingen en kan worden gespaard tot scholingsdagen. Verder is er per school gemiddeld tenminste 500 euro per fte beschikbaar voor deze scholingen. De personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad beslist hoe het totaalbudget wordt verdeeld. Bron: www.aob.nl

When words are both

true and kind

They can change the world