YOGALETTERS

spelenderwijs leren spellen

Door de 26 letters van het alfabet te vertalen naar bestaande yogahoudingen, komt het alfabet nog meer tot leven en wordt het leuker om alle tekens te leren die je nodig hebt om woorden, zinnen en verhalen mee te maken. Het maakt de letters driedimensionaal, waardoor ze beter blijven hangen bij de kids. 

ONLINE PROGRAMMA’S

Met de programma’s van Online Yoga Juf in de Klas kun je kleine zen momentjes inbouwen in je lessen. Je leerlingen komen meer in contact met zichzelf, leren prikkels te verwerken en zijn meer gefocust gedurende de dag. Hierdoor leren, ontwikkelen én presteren ze beter. 

De programma’s van Online Yoga Juf in de Klas bestaan uit korte, speelse video’s waarin ademhaling, lichaamsbeweging, massage en mindfulness een grote rol spelen. De yogavideo’s sluiten goed aan bij de belevingswerld van leerlingen uit de onder-, en middenbouw. Je kunt de video’s inzetten als tussendoortje, les overgang, dagstart en/of afsluiting. 

OLIFANTENKRACHT

De olifant heeft een bijzonder en sterk karakter. Hij is fysiek groot en sterk, maar is ook rustig en zachtaardig. Bij veel volkeren is de olifant het symbool van kracht, wijsheid, vriendelijkheid, geluk en lange levensduur.

proefles

Wil je een keer uitproberen of yoga voor jou en je klas kan werken? Dan is deze proefles OLIFANTENKRACHT een mooie kennismaking met kinderyoga. De videoles duurt ongeveer 7 minuten en gaat over de kracht én zachtaardigheid van een olifant. Je kunt de video zo vaak herhalen als je wilt, want kinderen vinden herhaling prettig. Het geeft ze een veilig gevoel! 

VRIENDELIJKHEID

Metta, meestal vertaald als ‘liefdevolle vriendelijkheid’, staat voor een open, positieve en vriendelijke houding tegenover onszelf en alle andere levende wezens. We hebben deze kwaliteit allemaal intrinsiek in ons. We kunnen allemaal van nature op een liefdevolle manier omgaan met onszelf en anderen, en dit vermogen kunnen we verder ontwikkelen, voeden en koesteren.

kennismaking met kinderyoga 

Als yoga nieuw is voor jou en voor je leerlingen, is dit een leuke serie videolessen om kennis te maken met kinderyoga. De speelse videolessen hebben het thema ‘vriendelijkheid’ en duren allemaal zo’n 7 minuten. Ze bevatten verschillende onderdelen; de yoga-groet (een serie bewegingen), ademhaling, massage en mindfulness oefeningen. En het mooiste is: de leerlingen doen mee vanaf hun stoel! 

PLEZIER

“Er zijn ruim 7 miljard mensen op de wereld. Als je medevreugde kunt beleven aan de goede dingen die met anderen gebeuren, worden je kansen om vreugdevol te zijn met zes miljard verhoogd”

– De Dalai Lama –

 

“Medevreugde’ overstijgt de neiging om onszelf te vergelijken met anderen. Als we dit kunnen voelen, voelen we ons verbonden en vrijgevig. We worden meegedragen in het geluk van anderen.

maandelijks kinderyoga video’s en inspiratie

Als je al bekend bent met yoga, mindfulness en/of ademhalingsoefeningen is dit een fijne mogelijkheid voor jou. Toegang tot het kinderyoga platform helpt je om deze skills regelmatig in te zetten in je klas. 

Op dit platform komen meerdere universele thema’s naar voren zoals: Plezier, Inzet en Samenwerken. Op een verhalende manier leren de kinderen meer over deze thema’s en zichzelf. Ook leren jullie allemaal meer over kinderyoga en de voordelen ervan. 

Dit programma is in de basis voor jouw leerlingen, maar heeft ook tijd en aandacht voor jou als leerkracht. Want jouw klas kan nog zo ‘zen’ zijn, als jij niet lekker in je vel zit, spiegelen ze dat meteen terug. 

Start: lancering is september 2021

 

education

is a living ,

breathing

art form

– Sally Haughey –