Jij wilt waarschijnlijk, net als ikzelf, een positieve impact kunnen maken door optimaal bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van kinderen. En je merkt dat de lat om te presteren steeds hoger wordt gelegd, met alle gevolgen van dien. Voor jou. Voor je leerlingen. Zo druk, dat er bijna geen tijd meer over is om op de ‘pauze knop’ te drukken?

Wat voor voorbeeld geven we hiermee onze kinderen? 

ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Online Yoga Juf in de Klas maakt kinderyoga video’s die je in de klas kunt inzetten. 

– oefenigen die zowel aansluiten bij kinderen met internaliserend en externaliseternd gedrag.

– je dit kunt inzetten als tussendoortje, les overgang, dagstart en/of afsluiting

OLIFANTENKRACHT

proefles

Je bent niet echt bekend met yoga, maar wel nieuwsgierig naar of dit voor jou en je klas kan werken.

Dan is deze proefles OLIFANTENKRACHT een goede start om kennis te maken met kinderyoga. Deze videoles duurt ongeveer 7 minuten en kun je zo vaak herhalen als je wilt. Kinderen vinden herhaling prettig. Zeker wanneer ze nieuwe dingen leren. Dat geeft ze een veilig gevoel. 

VRIENDELIJKHEID

kennismaking met kinderyoga 

Je vindt het lastig of spannend om kinderyoga in de klas in te zetten. Het is nieuw voor je en waarschijnlijk ook voor jouw leerlingen.

Dan is VRIENDELIJKHEID een fijne laagdrempelige start om kennis te maken met kinderyoga. Deze speelse videolessen met als thema ‘vriendelijkheid’ duren 7 minuten en bevatten verschillende onderdelen; yoga-groet (serie bewegingen), ademhaling, massage en mindfulness oefening. Leerlingen doen mee vanaf hun stoel. 

Een laagdrempelige manier dus om samen met de klas kennis te maken met kinderyoga en de effecten er van.

PLEZIER

zelf aan de slag 

Je bent bekend met yoga, mindfulness en/of ademhalingsoefeningen, alleen lukt het je nog niet om dit op regelmatige basis in te zetten. Je ziet het helemaal zitten om kinderyoga een onderdeel van je lesprogramma te maken. Met dit DIY programma kun je starten wanneer het jou uit komt. Het heeft drie universele thema’s; Plezier, Inzet & Samenwerken die op een verhalende manier zijn verwerkt. 

In deze toolbox zitten verschillende ademhalings-, meditatie & visualisatie, yoga-, als mindfulness en massage oefeningen die jouw klas eenvoudig mee kan doen, waardoor waar jij er direct al de vruchten er van kan plukken. Hiermee vormt het een mooie aanvulling en verbreeding op de methodes die je zelf (mogelijk) al inzet.

Start: lancering is 1 maart 2021

DEUREN ZIJN NU GEOPEND

VERBINDING

6 maanden begeleiding 

Dit programma is in de basis voor jouw leerlingen, maar er is ook aandacht voor jou! Want jouw klas kan wel nóg zo ‘zen’ zijn, als jij niet lekker in je vel zit merk je dat direct terug. In dit programma begeleid ik je graag 6 maanden lang bij het actief inzetten van zen momenten in jouw klas. Je krijgt tools tot je beschikking waarmee je een doorgaande lijn kunt creëren voor meer plezier, ontspanning en focus.

Start: verwacht april 2021

education is

a living ,

breathing

art form

– Sally Haughey –

ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Kim Bras

mail@onlineyogajufindeklas.nl

COLOFON

Fotografie:  Sophie Blommers

Design:  Breinboerderei