fbpx

ONLINE VIDEO PROGRAMMA’S

Met de programma’s van Online Yoga Juf in de Klas kun je kleine zen momentjes inbouwen in je lessen. Je leerlingen komen meer in contact met zichzelf, leren prikkels te verwerken en zijn meer gefocust gedurende de dag. Hierdoor leren en ontwikkelen ze zich beter.

Als je lekker in je vel zit, kun je ook openstaan voor nieuwe lestof. 

De programma’s van Online Yoga Juf in de Klas bestaan uit korte, speelse video’s waarin ademhaling, lichaamsbeweging, massage en mindfulness een grote rol spelen. De yogavideo’s sluiten goed aan bij de belevingswereld van basisschoolleerlingen.

Je kunt de video’s inzetten als tussendoortje, les overgang, dagstart en/of afsluiting. 

De olifant heeft een bijzonder en sterk karakter. Hij is fysiek groot en sterk, maar is ook rustig en zachtaardig. Bij veel volkeren is de olifant het symbool van kracht, wijsheid, vriendelijkheid, geluk en lange levensduur.

OLIFANTENKRACHT

Proefles

groep 1 t/m 4

Wil je een keer uitproberen of yoga voor jou en je klas kan werken? Dan is deze proefles OLIFANTENKRACHT een mooie kennismaking met kinderyoga. De videoles duurt ongeveer 7 minuten en gaat over anders zijn, de kracht én zachtaardigheid van een olifant. Je kunt de video zo vaak herhalen als je wilt, want kinderen vinden herhaling prettig. Het geeft ze een veilig gevoel! 

VRIENDELIJKHEID

Kennismaking met kinderyoga 

groep 1 t/m 4

Als yoga nieuw is voor jou en voor je leerlingen, is dit een leuke serie van 12 videolessen en oefeningen om kennis te maken met kinderyoga. De speelse videolessen hebben het thema VRIENDELIJKHEID en bevatten verschillende onderdelen zoals; de yoga-groet (een serie bewegingen), ademhaling, massage en mindfulness oefeningen. En het mooiste is: de leerlingen doen gewoon mee vanaf hun stoel! 

Metta, meestal vertaald als ‘liefdevolle vriendelijkheid’, staat voor een open, positieve en vriendelijke houding tegenover onszelf en alle andere levende wezens. We hebben deze kwaliteit allemaal intrinsiek in ons. We kunnen allemaal van nature op een liefdevolle manier omgaan met onszelf en anderen, en dit vermogen kunnen we verder ontwikkelen, voeden en koesteren.

“Er zijn ruim 7 miljard mensen op de wereld. Als je medevreugde kunt beleven aan de goede dingen die met anderen gebeuren, worden je kansen om vreugdevol te zijn met zes miljard verhoogd”

– De Dalai Lama –

 

PLEZIER

Het hele jaar rond kinderyoga video lessen in aansprekende thema’s 

groep 1 t/m 4

Zoek jij een laagdrempelige manier om meer rust en ontspannings momenten in je klas in te zetten? Dan biedt dit proramma een werkvorm om de concentratie te herpakken. 

De video’s zijn thematisch, speels en ervaringsgericht, sluiten aan bij de orientatie op jezelf en de wereld en ondersteunen de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. 

Start: lancering is september 2021

YOGALETTERS

Spelenderwijs leren spellen

groep 1-8

Bewegen én op een laagdrempelige manier met taalvaardigheid bezig zijn komen samen wanneer je de Yogaletters inzet. Met meer dan 20 klassenspellen, zit er altijd iets voor jou groep tussen!

 

education

is a living ,

breathing

art form

– Sally Haughey –