Voor wie?

 

ONDERBOUW & MIDDENBOUW

De hele dag door ervaren we prikkels. De lat om te presteren wordt steeds hoger gelegd. Ook onze kinderen voelen die druk en hebben daar last van. Gek toch eigenlijk, dat er zo veel aandacht is voor gezonde voeding en goed onderwijs, maar we vaak vergeten kinderen te leren hoe ze om moeten gaan met spanning en stress? 

Zo ontstond mijn wens om een kinderyoga programma te maken voor in de klas. Zodat de kinderen weer in contact komen met hun lijf en kunnen opladen. 

 Wat is het?

 

PLEZIER, ONTSPANNING & KRACHT

Dat is wat de online yoga juf in de klas is: een gemakkelijk ontspanmoment in de klas. In de filmpjes neem ik de kinderen mee in een kort verhaal waarin verbeelding, ademhaling, beweging, muziek en bezinning samen komen. En daarin is mijn wens dus niet alleen om de kinderen wat ontspanning te brengen maar tegelijkertijd ook de leerkracht te ontlasten.

Yoga speciaal voor in de klas dus. Want de tafels mogen gewoon blijven staan 😉

 

  Waarom kinderyoga

in de klas?

het leert kinderen focussen en maakt een kind meer bewust van zijn/haar lichaam en gevoelswereld.

het bevordert creativiteit, concentratie, balans en flexibiliteit waardoor hun zelfvertrouwen toeneemt.

ademhalingsoefeningen en meditatie helpen kinderen onstpannen en (mentale) rust te vinden.

kinderen leren zichzelf waarderen,  positief denken en om gaan met spanningen.

het bevordert een goede lichaamshouding, een rechte rug, soepele spieren en sterke botten.

het biedt kinderen plezier, ontspanning en kracht.  

Lichtpuntjes

 

Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein

Je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn 

– SUKHA – 

    thuisyoga

 

KINDERYOGA IN DE WOONKAMER

Nu thuisonderwijs houvast en invulling geeft aan de dag, is een fijne manier van ontspannen net zo belangrijk. Hierdoor blijf je energiek, het helpt met focussen en om te ontspannen. Deze kinderyoga video’s kun je op ieder moment inzetten zodat kinderen weer in contact komen met hun lijf en op een speelse manier de rust kunnen vinden. 

Ben je fan en wil je nóg meer kinderyoga doen? Vul dan je e-mail adres in, zo krijg je toegang tot nieuwe video’s die wekelijks worden aangevuld. 

Press play en doe mee!

Smile

Be the reason someone smiles.

Be the reason someone feels loved

 

and believes in the goodness in people.

– Roy T. Bennett – 

 Wie ben ik?

DE ONLINE YOGAJUF IN DE KLAS IS LIVE!

Zen moment voor kind én leerkracht

Mijn naam is Kim, en ik ben de online yoga juf voor in de klas. Kinderyoga is mijn passie sinds ik heb ontdekt wat het voor kinderen kan betekenen. Het brengt ze niet alleen plezier en ontspanning maar ook zelfvertrouwen, focus en kracht. Ze worden zich bewuster van zichzelf en leren op een speelse manier de dagelijkse prikkels te verwerken. Het geeft kinderen toegang tot hun ‘aan- en uitknop’. 

Hoe meer ik het bijzondere effect op de kinderen zag, hoe enthousiaster ik werd. Het liefst zou ik zoveel mogelijk kindjes tegelijk willen bereiken…

De link met mijn andere werk als camerajournalist was dan ook gauw gelegd. Ineens zag ik de mogelijkheden voor het maken van een online videoprogramma voor basisschoolleerlingen. Een yogales voor in de klas, gewoon door één druk op de knop. Een moment tijdens de lesdag waar kinderen even samen kunnen ontstressen, zónder dat ze er helemaal uit hoeven. Én zonder dat de klas verbouwd hoeft te worden. 

Want dat heb ik van alle leerkrachten geleerd die ik heb betrokken bij de ontwikkeling van dit schoolkinderyoga programma. Leraren hebben vooral behoefte aan één ding; rust in de klas… zonder rompslomp!

Dat is wat de online yoga juf in de klas is: een gemakkelijk ontspanmoment in de klas. In de filmpjes neem ik de kinderen mee in een kort verhaal waarin verbeelding, ademhaling, beweging, muziek en bezinning samen komen. En daarin is mijn wens dus niet alleen om de kinderen wat ontspanning te brengen maar tegelijkertijd ook de leerkracht te ontlasten door het heel eventjes van ze over te nemen. Yoga speciaal voor in de klas dus. Want de tafels mogen gewoon blijven staan. 

Tot snel, Kim

ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Kim Bras

mail@onlineyogajufindeklas.nl

COLOFON

Fotografie:  Sophie Blommers

Design:  Breinboerderei