WAT LEUK DAT JE ER BENT!

Ik ben Kim. Yoga juf, film maker en creatieve dromer. Getrouwd met Martijn en mama van Hidde. Het is mijn wens en missie om onze kinderen te laten voelen; ik ben oké.

Dat ze in een wereld vol prikkels hun rust vinden en leren omgaan met hun emoties en gedachten. Dat ze vertrouwen op hun intuïtie en luisteren naar hun hart.

Lichtpuntjes

Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein

Je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn 

– SUKHA – 

Jij wilt waarschijnlijk, net als ikzelf, een positieve impact kunnen maken. Jouw passie is om optimaal bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Een (te) geprikkelde klas kost jou bakken met energie. Je gebruikt misschien al verschillende methoden in de klas om de energie te kunnen reguleren en om de aandacht er bij te houden wanneer deze verslapt. En misschien merk je ook dat deze oefeningen effect hebben. Dat de prikkels ‘even’ kunnen worden ontladen. Maar je voelt waarschijnlijk ook de werkdruk en hebt een vol lesschema. Jouw tijd is kostbaar.

Ik kan me voorstellen dat naast het reguliere lesgeven jouw bord behoorlijk gevuld is met allemaal ‘taken’. Misschien voelt het daarom ook wat veel en overweldigend om dit soort zaken óók nog zelf te moeten doen. Daar help ik je graag bij. 

Kinderen hebben die rust momenten nodig om goed te kunnen leren, ontwikkelen en presteren. Korte zen momenten helpen kinderen contact maken met hun lichaam en te voelen wat er is. Als dat er gewoon mag zijn, geeft dat ‘lucht’ en komt er nieuwe energie vrij. Hierdoor kunnen ze zich herfocussen en met een frisse blik verder met de volgende lesstof.

Het verbaast me, dat er zo veel aandacht is voor gezonde voeding en goed onderwijs, maar we vaak vergeten kinderen te leren hoe ze met spanning en stress kunnen omgaan? Net als een taal of cijfervaardigheid, kun je dit kinderen leren. Het zijn zelfs super belangrijke life-skills! 

Skills die jou ondersteunen in jouw werk, door meer rust in de klas te ervaren. Zodat jij als leerkracht ook daadwerkelijk die positieve impact kán maken op de wereld, in jouw klas, één kind per keer.

  Voor wie?

ONDERBOUW & MIDDENBOUW

De hele dag door ervaren we prikkels. De lat om te presteren wordt steeds hoger gelegd. Ook onze kinderen voelen die druk en hebben daar last van. Gek toch eigenlijk, dat er zo veel aandacht is voor gezonde voeding en goed onderwijs, maar we vaak vergeten kinderen te leren hoe ze om moeten gaan met spanning en stress? 

Zo ontstond mijn wens om een kinderyoga programma te maken voor in de klas. Zodat kinderen leren omgaan met prikkels, samen plezier beleven en ontspannen. 

Alleen met rust in je hart, lijf en hoofd staat je nieuwsgierigheid volop aan. 

   Wat is het?

PLEZIER,ONTSPANING & KRACHT

Online yoga juf in de klas biedt werkvormen die jou ondersteunen om met de klas de focus te herpakken.

In de filmpjes neem ik de kinderen mee in een kort verhaal waarin verbeelding, ademhaling, beweging, muziek en bezinning samen komen. En daarin is mijn wens dus niet alleen om de kinderen wat ontspanning te brengen maar tegelijkertijd ook om de leerkracht te ontlasten.

Yoga speciaal voor in de klas dus. Want de tafels mogen gewoon blijven staan 😉

Smile

Be the reason someone smiles.

Be the reason someone feels loved

and believes in the goodness in people.

– Roy T. Bennett – 

 

  Waarom kinderyoga in de klas?

het leert kinderen focussen en maakt een kind meer bewust van zijn/haar lichaam en gevoelswereld.

het bevordert creativiteit, concentratie, balans en flexibiliteit waardoor hun zelfvertrouwen toeneemt.

ademhalingsoefeningen en meditatie helpen kinderen onstpannen en (mentale) rust te vinden.

kinderen leren zichzelf waarderen, positief denken en om gaan met spanningen.
het bevordert een goede lichaamshouding, een rechte rug, soepele spieren en sterke botten.
het biedt kinderen plezier, ontspanning en kracht.

 Wie ben ik?

Mijn naam is Kim, en ik ben de online yoga juf voor in de klas. Kinderyoga is mijn passie sinds ik heb ontdekt wat het voor kinderen kan betekenen. Het brengt ze niet alleen plezier en ontspanning maar ook zelfvertrouwen, focus en kracht. Ze worden zich bewuster van zichzelf en leren op een speelse manier de dagelijkse prikkels te verwerken. Het geeft kinderen toegang tot hun ‘aan- en uitknop’.

Thuis rol ik regelmatig de mat uit en doet mijn energieke zoontje graag mee. Hoe meer ik het bijzondere effect van de yoga op mijn zoontje zag, hoe enthousiaster ik werd. Ik ben de Kinderyogadocenten opleiding gaan volgen en was meteen verkocht.

De link met mijn andere werk als camerajournalist was dan ook gauw gelegd. Ineens zag ik de mogelijkheden voor het maken van een online videoprogramma voor basisschoolleerlingen. Een yogales voor in de klas, gewoon door één druk op de knop. Een moment tijdens de lesdag waar kinderen even samen kunnen ontstressen, zónder dat ze er helemaal uit hoeven. Én zonder dat de klas verbouwd hoeft te worden.

 

Want dat heb ik van alle leerkrachten geleerd die ik heb betrokken bij de ontwikkeling van dit schoolkinderyoga programma. Leraren hebben vooral behoefte aan één ding; rust in de klas… zonder rompslomp!

Kim

ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Kim Bras

mail@onlineyogajufindeklas.nl

COLOFON

Fotografie:  Sophie Blommers

Design:  Breinboerderei