Selecteer een pagina

Een drukke klas kost jou bakken energie. Tegelijkertijd voel je ook de werkdruk van een vol lesschema. Herkenbaar? 

Hoe zou het zijn als je een methode hebt waarbij kinderen leren prikkels te verwerken?  

Download mijn gratis e-book 5 bewezen manieren voor meer plezier, focus en ontspanning in de klas.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Jouw passie is om optimaal bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Met grote klassen en verschillende leerbehoeften voelt het soms onmogelijk om ieder kind de aandacht te geven die hij/zij verdient. Terwijl dat waarschijnlijk voor jou wél de reden is geweest om het onderwijs in te gaan. 

De klas blijft lang onrustig na een pauze of is in de middag maar moeilijk bij de les te houden. Een enegizer werkt dan juist averechts. Het is ook al weer een poos geleden dat je die adem-oefening met de leerlingen deed… Ondertussen voel jij wel bij jou de druk opbouwen omdat er nog belangrijke lesstof voor die week op de planning staat en het is al donderdag.

Je bent best bereid lestijd te investeren in beweegactiviteiten zolang je er maar effectieve minuten voor terug krijgt.

Je merkt dat je behoefte hebt aan weerbaarheid tools die je gemakkelijk op elk gewenst moment kunt inzetten. Eenvoudige oefenigen die kinderen leren beter omgaan met al die prikkels. 

Lichtpuntjes

Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein

Je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn 

– SUKHA – 

Hoe heerlijk zou het zijn als…

– je weet hoe je met jouw klas kunt werken als ze onrustig zijn of lastig kunnen concentreren

– je tools en uitrusting hebt om jouw leerlingen echt voor te bereiden op hun leven, en het omgaan met meer en meer prikkels

– jij niet alleen een belangrijke bijdrage levert als juf/meester, maar ook nog eens een heel goed voorbeeld bent door zelf in balans te zijn en goed voor jezelf te zorgen

– je op een eenvoudige manier tools tot je beschikking hebt die je zowel klassikaal als 1 op 1 kunt inzetten

– je kinderen hiermee leert bewuster te luisteren naar hun lichaam en leren omgaan met al die toenemende prikkels om hen heen en jij ze naast jouw kennis ook hartgedragen kwaliteiten meegeeft

Download mijn gratis e-book 5 bewezen manieren voor meer plezier, focus en ontspanning in de klas.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Het verbaast me, dat er zo veel aandacht is voor gezonde voeding en goed onderwijs, maar we vaak vergeten kinderen te leren hoe ze met spanning en stress kunnen omgaan?

De lat wordt steeds hoger gelegd. Kinderen ervaren op jonge leeftijd al enorme druk om te presteren. Dat vormt spanning en op lange termijn stress.

Kinderen hebben pauze momenten nodig om goed te kunnen leren, ontwikkelen en presteren. Daarnaast ziek ik het als onze taak om kinderen te leren omgaan met de constante toenemende stroom aan prikkels om hen heen.

Wanneer jij zelf enorm moe of gestrest bent, ben je ook niet de docent die je graag wilt zijn. Een maandelijkse massage is fijn om ‘even’ op te laden, maar juist de korte dagelijkse ‘adem pauzes’ zijn zo enorm effectief. Omdat het de spanning van dát moment weg laat vloeien. En dus instant ruimte maakt en ontspant. 

KINDERYOGA VIDEO’S, GEWOON OP JE DIGIBOARD!

Mischien ben je wel bekend met yoga, ademhalings-, of mindfullness oefeningen? Wist je dat dit rustevende en vitaliserende effect wat yoga op volwassenen heeft, bij kinderen net zo effectief is? Online Yoga Juf in de Klas, maakt speciaal voor in de klas kinderyoga video’s die je eenvoudig kunt inzetten. 

De yoga-oefeningen worden verhalend verteld en spelen zo beter in op de  belevingswereld van kinderen. Ze worden zich bewuster van zichzelf en leren op een speelse manier de dagelijkse prikkels te verwerken. Het geeft kinderen toegang tot hun ‘aan- en uitknop’.

Net als een taal of cijfervaardigheid, kun je dit kinderen leren. Het zijn, als je het mij vraagt, zelfs super belangrijke life-skills!

Skills die jou zullen ondersteunen in jouw werk voor de klas, doordat je meer rust en concentratie zal ervaren. Hierdoor kun jij als leerkracht ook daadwerkelijk die positieve impact maken op de wereld, in jouw klas, één kind per keer.

Smile

Be the reason someone smiles.

Be the reason someone feels loved

and believes in the goodness in people.

– Roy T. Bennett – 

  Wie is Kim?

Mijn naam is Kim, en ik ben de online yoga juf voor in de klas.

Tijdens de eerste opleidingsdag tot Kinderyoga docente rees bij mij de vraag; ‘Waarom is mij nooit geleerd hoe je met prikkels of lastige gedachten om gaat?’

Jaren lang heb ik voor grote bedrijven in Nederland films gemaakt als freelance camera journalist. Ik genoot van dit multi-disciplinaire creatieve proces. Maar na de geboorte van onze zoon merkte ik dat het freelance bestaan lastig te combineren was met het moederschap, waardoor ik op een gegeven moment bijna tegen de spreekwoordelijke muur opliep.

Ik ontdekte thuis bij toeval de wonderlijke effecten die yoga ook op mijn kleine energieke zoontje had. Die liet ik vaak meedoen wanneer ik mijn yogamat uitrolde. Dat rustgevende effect was mogelijk nog groter op hem dan op mijzelf. Lang verhaal kort, ik ontdekte mijn nieuwe passie.

Bij Dolfijn Wellness heb ik mijn Kinderyoga én de Deugdenyoga (200 hrs) opleiding afgerond en ben meteen aan de slag gegaan via Sportstimulering als kinderyoga juf op basisscholen. 

Ouders vertelden dat hun kinderen ook de oefeningen spontaan thuis deden. “Kijk, hier word ik rustig van mam”. Hoe meer ik het bijzondere effect op de kinderen zag, hoe enthousiaster ik werd. Het liefst zou ik zoveel mogelijk kinderen tegelijk willen bereiken…

 

De link met mijn andere werk als camerajournalist was dan ook gauw gelegd. Ineens zag ik de mogelijkheden voor het maken van een online videoprogramma voor basisschoolleerlingen. Een yogales voor in de klas, gewoon door één druk op de knop.

Een moment tijdens de lesdag waar kinderen even samen kunnen ontstressen, zónder dat ze er helemaal uit hoeven. Én zonder dat de klas verbouwd hoeft te worden.

Want dat heb ik van alle leerkrachten geleerd die ik heb betrokken bij de ontwikkeling van dit schoolkinderyoga programma. Leraren hebben vooral behoefte aan één ding; rust in de klas… zonder rompslomp!

 

                                                    Kim

 REferentie’s

De groep is erg druk (jongensklas). De kinderen werden er rustiger van en waren daarna goed geconcentreerd. Ik vind het prettig om tussendoor een video aan te zetten en doe zelf mee. Ik merkte vooral dat het effect groter werd naarmate ik de video vaker inzette. De kinderen vonden het erg leuk en vooral het fantasie gedeelte sprak ze erg aan.

Juf Kim

Groep 1 & 2

De klas vond het in het begin nog spannend en moesten ze lachen, maar al gauw deden ze serieus mee. Ze gaven aan er rustig van te worden en voelden ook innerlijke rust. En op de vraag of ze dit vaker zouden willen doen: jaaa!

Juf Sarah

Groep 3

Hoe kun je hiermee aan de slag?

VRIENDELIJKHEID

PLEZIER

VERBINDING

Download mijn gratis e-book 5 bewezen manieren voor meer plezier, focus en ontspanning in de klas.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Kim Bras

mail@onlineyogajufindeklas.nl

COLOFON

Fotografie:  Sophie Blommers

Design:  Breinboerderei