fbpx
Selecteer een pagina

AANDACHT KUN JE TRAINEN

NET ALS EEN SPIER

GRATIS DOE-KAARTEN

Wil je soms zélf aan de slag met kinderyoga, maar weet je niet zo goed waar te  beginnen? Ik heb de elementen uit de video’s ook vertaald naar doe-kaarten. Zo is er een doe-kaart met een yogahouding, een ademhalingsoefening, visualisatie, mindfulness oefening, een massage en een meditatie. Op deze manier kun je zelf een ‘zenmoment’ samenstellen of het onderdeel kiezen dat jou het meest aanspreekt en in een kort tijdsbestek je klas weer bij de les krijgen.

Download deze doe-kaarten en ervaar de voordelen:

+ meer rust in de klas

+ leerlingen houden hun aandacht en concentratie langer vast

+ minder kans op overprikkeling

+ een sterker groepsgevoel

+ houd zelf meer energie over na een lesdag

+ klaar om te printen en lamineren

“…wat een fijne oefeningen. Ik heb nu een aantoel doe-kaarten gebruikt en ze vallen helemaal in de smaak!! Ben er heel  enthousiast over…” – Juf Anna

“Lieve Yoga Juf, wat een super fijne oefenigen! En wat handig om ze op een kaart te hebben. De kinderen vragen regelmatig naar de oefeningen. De trap-adem is favoriet. Dan merk ik meteen een groot verschil qua energie in de groep. Enorm bedankt!!” – Juf Bianca

“…ik heb ze meteen uitgeprint en gelamineerd. Die massage-oefening is super fijn. Daar worden ze allemaal, zelfs die druktemakers (!!), lekker rustig van. Ze liggen standaard in mijn la.” – Juf Marlies

ONTDEK HET EFFECT VAN EEN KORTE ADEMPAUZE 

Wanneer je veel op de planning hebt staan, is het vervelend wanneer de klas er niet ‘bij’ is. We zijn dan  geneigd om door te gaan met de lesstof en nog ‘even hard te werken’. Ondertussen raakt het werkgeheugen van jouw leerlingen overvol en kunnen ze de informatie niet meer opslaan. Dat is natuurlijk doodzonde van jouw tijd en energie. Daarom deel ik deze effectieve oefeningen met je! 

Met de doe-kaarten heb je een tool in handen waarmee je snel en eenvoudig de rust in je klas kunt herpakken. Ontdek de kracht van ontprikkeling door ontspanning en focus.

Creëer meer aandacht en rust in jouw klas en ga vandaag nog met de doe-kaarten aan de slag! Download, print (lamineer eventueel) en go!

Teachers affect eternity;

no one can tell where

their influence stops.

– HENDRY BROOKS ADAMS –

OVER ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Online Yoga Juf in de Klas maakt leuke, speelse video’s die jou als leerkracht helpen om meer focus, rust en belangrijke life-skills te integreren in je lessen.

Ik ben Kim, de Online Yoga Juf. Mijn passie voor kinderyoga begon toen ik zag hoe rustig mijn zoontje werd van af en toe meedoen met mijn yogaoefeningen. Ik wil het liefst zoveel mogelijk kinderen bereiken met mijn yogalessen, omdat ik geloof dat het enorm goed voor ze is.

Zo is mijn wens ontstaan om korte ontspanningsmomenten met duurzame impact voor leerling én leerkracht te maken. 

 

EEN TIJDSINVESTERING DIE ZICH DUBBEL TERUG VERDIENT

De oefeningen van de doe-kaarten zijn een investering van slechts een paar minuten, die je in rust, focus en lesplezier dubbel gaat terugverdienen. Dus waarom zouden we dit niet nu al in het lesrooster integreren en kinderen bekend maken met deze technieken?