fbpx

BEN JIJ EEN BASISSCHOOL LEERKRACHT BIJ DE KLEUTERS OF GROEP 3 OF 4?

HERKEN JIJ OOK DAT…

 • … je grote diversiteit ervaart in onderwijsbehoefte op leer-, en sociaal gebied wat jou veel energie kost op een dag.
 • … de klas lang onrustig is na een pauze? Of in de middag maar moeilijk bij de les te houden is, terwijl jij de druk voelt omdat er nog belangrijke lesstof op de planning staat?
 • … je graag naar buiten gaat om kinderen met internaliserend en externaliserend gedrag een enegizer te bieden, maar dat de planning dit niet altijd toelaat?
 • … je best bereid bent om lestijd te investeren in beweegactiviteiten zolang je er ook effectieve minuten voor terug krijgt?
 • … je behoefte hebt aan weerbaarheid tools die je tussentijds in kunt zetten zodat de kinderen beter leren omgaan met prikkels en zelf leren hun emoties te reguleren?
 • … je soms mindfull of ademhalingsoefeningen met jouw klas doet, maar hier nog geen doorgaande lijn voor hebt gevonden. 

HOE HOUD JE JE KLAS OP EEN ONTSPANNEN MANIER LANGER BIJ DE LES?

Wanneer je veel op je planning hebt, is het vervelend als de klas er niet “bij” is. Je hebt als leerkracht ongetwijfeld je eigen methoden om je klas bij de les te houden, maar die kosten je vaak veel voorbereidingstijd. Het liefst zou je kinderen met internaliserend en externaliserend gedrag een makkelijke uitlaatklep bieden, maar de planning laat dat niet altijd toe wanneer de behoefte er is. 

Hoe mooi zou het zijn als jij als juf of meester kinderen kunt leren hoe ze intrinsiek beter in hun vel zitten. Dat je ondanks je volle planning hier tijd voor vrij kunt maken, zonder dat het jou extra tijd kost. Dat de kinderen ontspannen en tegelijkertijd jij jezelf ook een ‘zen momentje’ kunt gunnen gedurende de dag?

Dat je een routine kunt creëeren met deze ‘zen momentje’s’ voor meer ontspanning, plezier en focus. Voor jouw leerlingen én voor jouzelf? 

“If every 8 year old in the world is taught meditation, we will eliminate violence from the world within one generation.”

– DALAI LAMA –

HOE MOOI ZOU HET ZIJN WANNEER JE… 

 • … aan het einde van de dag meer energie over houdt?
 • … kinderen hiermee leert bewuster te luisteren naar hun lichaam zodat ze hun emoties zelf beter leren reguleren
 • … deze video’s kunt inzetten als tussendoortje, les overgang, dagstart en/of afsluiting
 • … kinderen hiermee een leuke en effectieve uitlaat klep biedt voor prikkels wat óók een positief effect heeft op het gedrag en de sfeer in de klas?
 • … de verschillende beweeg, adem en concentratie-oefeningen zowel klassikaal als 1 op 1 kan inzetten
 • … de tafels en stoelen gewoon kunt laten staan 😉

“Het is net als gym, maar dan om rustig van te worden.”

– Sanne, Groep 3 – 

5 BELANGRIJKE ELEMENTEN VAN KINDERYOGA

In elke kinderyoga video van 7 minuten combineer ik een aantal van deze elementen. Deze vijf bewezen manieren helpen kinderen weer contact te maken met hun lichaam, waardoor ze sneller de rust (her-)vinden. 

Yogahoudingen bevorderen de motorische ontwikkeling, kracht en lenigheid van kinderen. Mindfulness helpt kinderen meer in het moment aanwezig te zijn. Ademhalingsoefeningen helpen kinderen rust te ervaren. Massage versterkt het immuunsysteem en vergroot gevoelens van saamhorigheid. Visualisatie stimuleert creativiteit en creeert een ontspannen gemoedstoestand. 

WAT HOUDT HET ABONNEMENT “ZEN MOMENT” IN?

Via speelse, verhalende en thematische video’s maken jullie kennis met de positieve effecten van kinderyoga.

Je hoeft geen extra voorbereiding te doen, de leerlingen kunnen de oefeningen meteen meedoen – op hun stoel! Je hebt alleen toegang tot het internet en een (tv)scherm, digibord of iPad nodig. 

Zen momenten voor in de klas wisselen bewezen methoden zoals beweging (yoga), ademhaling, mindfulness, (zelf-)massage en visusalisatie af om kinderen even bij zichzelf te laten inchecken bij hoe ze zich voelen. Juist die korte momenten hebben een duurzaam effect op het welzijn van kinderen.

 

Bij jezelf blijven is best een uitdaging in een wereld waarbij we onszelf steeds vergelijken met anderen. Door kinderen bewust contact te laten maken met hun lijf en hart, ontstaat er een weten en vertrouwen; ik ben waardevol, ik ben goed zoals ik ben.

Door de eenvoudige, compacte vorm kun je het in je klas uitproberen en kijken of het voor je werkt. Je krijgt bij dit abonnement: 

 • 30 verhalende video’s over specifieke thema’s of emoties als moedig zijn, dino-kracht, vriendelijkheid, naar zee, los laten, kriebelbeestjes of vormen maken.
 • Deze video’s duren +/- 7 minuten.
 • Inspiratie mails met tips en verdieping.
 • Elke twee maanden wordt de database aangevuld met nieuwe verhalen en video’s.
 • Bonus: 4 video’s uit programma Vriendelijkheid.
 • Bonus: e-book met 5 tips voor meer Zen momenten in de klas.
 • Bonus: digitale Yogaletter poster t.w.v. €12,95 incl. BTW.

De online video’s kun je zo vaak terugkijken als je wilt en het is afspeelbaar op mobiele apparaten en TV.

Maak samen met je klas op een laagdrempelige en speelse manier kennis met yoga in de klas en de positieve effecten ervan.

HET MOOISTE CADEAU  VOOR JE KLAS

WAT ZEGGEN ANDEREN?

De filmpjes zijn heel makkelijk in te zetten en duren precies lang genoeg. De filmpjes zijn heel duidelijk en beeldend, bijvoorbeeld doordat er bij de oefening over spaghetti ook echte spaghetti in beeld komt. Je stem is ook heel erg prettig, alleen daar worden we al rustig van!

Yvette Bruggeman, Leerkracht groep 1&2

WAT ZEGGEN ANDEREN?

Kinderen worden bewuster van hun eigen lichaam. Ik zou het zeker aan andere onderbouwcollega’s aanbevelen, vooral op bijv. regenachtige dagen als we niet naar buiten kunnen is het heerlijk om even zo iets als dit aan te kunnen zetten.

Renske Hummelink, Leerkracht groep 1&2

WAT ZEGGEN ANDEREN?

De kinderen worden rustig, ontspannen en er is een fijne energie… ze vroegen er op een gegeven moment zelf naar en vertelden er thuis ook over! Ik zou dit aan iedereen (die werkt) met kinderen tot een jaar of 10 aanraden. 

Yvette Bruggeman, Leerkracht groep 1&2

WAT ZEGGEN ANDEREN?

Ik was in het begin vooral heel benieuwd hoe de kinderen er op zouden reageren. De kinderen vonden het soms eerst een beetje gek/ongemakkelijk en zaten elkaar aan te kijken van: “Huh? Doe jij dit? Oké dan doe ik het ook!” Na een paar keer samen de filmpjes kijken, merkte ik dat de kinderen er lekker rustig van werden. 

Renske Hummelink, Leerkracht groep 1&2

OVER ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Online Yoga Juf in de Klas maakt leuke, speelse video’s die jou als leerkracht helpen om meer focus, rust en belangrijke life-skills te integreren in je lessen. Ik ben Kim, de Online Yoga Juf. Mijn passie voor kinderyoga begon toen ik zag hoe rustig mijn zoontje werd van af en toe meedoen met mijn yogaoefeningen. Ik wil het liefst zoveel mogelijk kinderen bereiken met mijn yogalessen, omdat ik geloof dat het enorm goed voor ze is. Op een speelse manier leren ze dagelijkse prikkels te verwerken. Ze leren omgaan met stress en spanning. Uiteindelijk leren en ontwikkelen ze beter omdat ze toegang hebben tot hun eigen ‘aan- en uitknop’. 

 

Abonnement

I

1 JAAR

‘Zen moment in de klas’

 65,00 Incl. BTW

 • GEEN proeftijd
 • toegang tot alle video’s voor één klas
 • Betaling via factuur

 BONUS:

 • Programma Vriendelijkheid
 • E-book ‘5 tips voor meer Zen’
 • Yogaletterposter digitaal (t.w.v. €12,95 incl BTW 21%)

 

I

DOORLOPEND

‘Zen moment in de klas’

 6,50 Incl. BTW

 • 1e MAAND GRATIS
 • maandelijks opzegbaar
 • toegang tot alle video’s voor één klas
 • Betaling via factuur

  BONUS:

 • Programma Vriendelijkheid
 • E-book ‘5 tips voor meer Zen’
 • Yogaletterposter digitaal (t.w.v. €12,95 incl BTW 21%)

I

SCHOOL

‘Zen moment op school

 270,00 Incl. BTW

(€54 per klas tot 125 leerlingen in onderbouw)

 •  GEEN proeftijd
 •  toegang tot alle video’s voor alle onder- en middenbouw klassen
 • Betaling via factuur

BONUS:

 • Programma Vriendelijkheid
 • E-book ‘5 tips voor meer Zen’
 • Yogaletters kaartenset me poster (t.w.v. €34,95 incl BTW 21%)

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel tijd gaat het mij kosten?

Een video duurt +/- 7 minuten. Jouw tijdsinvestering is dus volledig afhankelijk van hoeveel keer per week je van plan bent de video’s in te zetten en welk beoogd effect je ermee wilt behalen. Deste vaker de kinderen  de oefeningen doen, hoe meer plezier, rust en focus je zal ervaren. 

Tot wanneer is mijn lidmaatschap geldig?

De jaarabonnementen voor één klas als voor een school eindigen automatisch na de looptijd van het abonnement.

Een doorlopend abonnement kan maandelijks worden opgezegd door een mail te sturen naar mail@onlineyogajufindeklas.nl.

Wanneer moet ik betalen?

Dat is afhankelijk van het gekozen abonnement. Het jaarabonnement betaal je direct voor de looptijd van het abonnement. Bij het doorlopende abonnement wordt het bedrag maandelijks van je rekening afgeschreven (via iDeal) of betaal je maandelijks met creditcard.

Wat krijg ik voor mijn abonnement?

Je krijgt onbeperkt toegang tot alle kinderyoga video’s. Maandelijks zal het assortiment  worden aangevuld en bestaan uit ruim 30 beweeg en ontspanfilmpjes in de leeftijdscategorie vier tot zeven jaar. 

Daarnaast krijg je regelmatig tips of oefeningen toegestuurd die je zelf kunt inzetten in de klas. 

Bij welke kerndoelen vindt kinderyoga aansluiting?

De lessen vinden aansluiting bij de verschillende kerndoelen van het Primair onderwijs; taalbeschouwing (12), mens en samenleving (34, 37 en 39) en bewegingsonderwijs (57 en 58).

Wat heb ik hiervoor nodig?

Na aankoop ontvang je zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur toegang tot de online omgeving met de online training. Om de video’s af te spelen heb je toegang tot internet nodig zodat je kunt inloggen. De online video’s kun je zo vaak terugkijken als je wilt en het is afspeelbaar op mobiele apparaten en TV.

ONLINE YOGA JUF IN DE KLAS

Kim Bras

mail@onlineyogajufindeklas.nl